Bizi Arayın: 0378 228 57 00

Kırtepe mah. Cumhuriyet cad. No:23/2, Bartın Kroki

Hizmetlerimiz

Kliniğimizde, en güncel tıbbi bilgiler takip edilerek ve son teknolojiler kullanarak diş hekimliğinin tüm dallarında hizmet verilmektedir. Doktorlarımızın mümkün olduğunca yurtiçi ve yurtdışı kongrelere katılarak bilgilerini sürekli güncel tutmaktadır.

 



Ortodonti

Dişhekimliğinin bir uzmanlık dalı olan ortodonti, diş, çene ve yüz kompleksini normal yapı ve gelişim, anomaliler ve anomalilerin tedavisi yönünden ele alan bilim dalıdır.

Önceleri estetik amaçla işe başlanmış zaman içerisinde sınırları genişletilip, bugünkü konumuna ulaşılmıştır. Günümüzde ortodontinin hitap ettiği kitle oldukça genişlemiş ve uygulama alanı da aynı oranda artmıştır.

Son yıllarda yapılan araştırmaların sonuçlarına göre tüm dünyada koruyucu dişhekimliğinin önem kazanması, daha bilinçli bir kitle yaratmış vediş çürüğü vakalarında gözle görülür bir azalma meydana gelmiştir, buna bağlı olarak da kalıtım, gelişim yetersizlikleri, çeşitli yanlış alışkanlıklar (parmak emme, uzun süre yalancı meme ve biberon kullanma, dudak ısırma) gibi faktörler sebebiyle oluşan rahatsızlıklar sonucu ortodontiye duyulan ilgi de artmıştır..


Detayli bilgi icin tıklayın

 

 



Dental Implantoloji ( Diş Implantı )
     

Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacı ile yerleştirilen ve organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan, titanyum metalinden imal edilen; plak, vida ve çivilere implant adı verilir.

 Eksik diş veya dişlerin yerine bir ya da daha çok implantın yerleştirilmesi işlemine implantasyon adı verilmektedir. 

 Diş hekimliğinde kullanılan implantlar; vida veya silindir şeklindedir. Yaklaşık olarak diş kökünün boyutlarında (8- 16 mm) ve 3.5- 4 mm çapındadırlar. İmplantlar yerlerine yerleştirildikleri eksik doğal dişlerin görevlerini üstlenirler.

Detayli bilgi icin tıklayın

 

 

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, diş ve çene bölgelerindeki yumuşak ve sert dokulardaki hastalıkları, yaralanmaları, gelişimsel rahatsızlıkları tanımlayan, bunlar sonucunda oluşmuş fonksiyon ve estetik bozuklukların medikal ve cerrahi tedavisini gerçekleştiren çalışma alanıdır (bilimdir).

 Ağız, Diş Çene gerçekleştirilen bazı işlemler şunlardır :

• Dental Implant Uygulaması
• Gömülü Dişlerin Çekimleri
• Yirmi Yaş Dişi Çekimi
• Diş ve Çene Kistlerinin Tedavileri
• Protez Öncesi Cerrahi Uygulamalar

Detayli bilgi icin tıklayın

 

 

Diş Eti Hastalıkları ( Periodontoloji )

Periodontoloji dişleri çevreleyen yumuşak (periodontal ligament, dişeti) ve sert dokuların (kemik, sement) yapısını, bu dokularda meydana gelen hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisini inceleyen diş hekimliği dalıdır.

Dişler, içinde bulundukları alveoler çıkıntı olarak adlandırılan kemiğe direkt olarak bağlanmazlar. Dişlerle kemik arasında, liflerden oluşan, periodontal ligament olarak adlandırdığımız doku bulunur. Periodontol ligament, dişler üzerine gelen kuvvetin çene kemiğine yumuşatılarak iletilmesini sağlar. Bu yapıların üzeri dişeti ile kaplıdır. İşte dişin etrafındaki bu dokular periodontal dokular, olarak adlandırılır ve periodontolojinin kapsamını oluşturur.

Detayli bilgi icin tıklayın

 

 

Protetik Diş Tedavisi ( Protez )

Protez dişler, hastanın çeşitli nedenlerden dolayı kaybettiği dişlerinin yerine uygun materyaller ile hazırlanan yapay dişlerdir. Protez diş uygulaması ile hastanın hem estetik görünüşü korunmuş olur hem de dişlerin çiğneme ve konuşma gibi fonksiyonlardaki işlevini sürdürmesini sağlanır.

Genel olarak diş kayıpları, ilerleyen diş çürükleri ve diş eti hastalıklarının tedavi edilmemesi sonucunda oluşabilmektedir. Bunun yanında bazı kazalar sonucunda da diş kayıpları meydana gelmektedir. Bu nedenle kaybedilen dişlerin yerine, fonksiyonel ve estetik olarak sağlıklı dişlerle aynı görevi görecek protezler yapılmalıdır.

Protez Çeşitleri ;

Sabit Protezler (Kron-Köprü gibi yapıştırmalı protezle)
Hareketli Protezler (Total ya da Parsiyel protezler)
İmplant Üstü Protezler

Detayli bilgi icin tıklayın

 

 

Diş Beyazlatma

Konservatif Tedavi, pulpaya ulaşmamış başlangıç ve orta derecede ki çürüklerin ve kanal tedavisi sonrası sağlam diş dokusu bulunan dişlerin uygun dolgu maddeleri ile doldurulmasını sağlayan diş hekimliği dalıdır.

Detayli bilgi icin tıklayın

 

 

Diş Tedavileri

Konservatif Tedavi, pulpaya ulaşmamış başlangıç ve orta derecede ki çürüklerin ve kanal tedavisi sonrası sağlam diş dokusu bulunan dişlerin uygun dolgu maddeleri ile doldurulmasını sağlayan diş hekimliği dalıdır.

Detayli bilgi icin tıklayın

 

 

Endodonti ( Kanal Tedavisi )

Endodonti, diş pulpasına kadar ilerlemiş problemler ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Pulpa dişin merkezinde ve her diş kökünün kanallarında yer almaktadır. Dişi besleyen bağlayıcı doku, kan damarları ve sinirlerden oluşur. Diş oluştuktan sonra pulpa, pulpa odasından ve kök kanallarından güvenli bir şekilde alınabilir. Endodontik tedavi de kanal tedavisi olarak bilinen pulpanın yerinden işlemidir.Bu işlem halk arasında ‘Kanal Tedavisi’ olarak bilinir.

Detayli bilgi icin tıklayın

 

 

Sedasyon ( Diş Hekimi Korkusu Olan Hastalarda Diş Tedavisi)

Sedasyon yöntemi, genel bir anestezi olmamakla birlikte hastanın bilinci açıkken ve her türlü konuşmaya cevap verebilecek durumdayken korkusuz ve endişesiz bir yöntemdir. Operasyon hastane ya da ameliyathanede değil, hekimin muayenehanesinde hastasıyla diyalog halinde geçer.
Operasyonda, hekim hastanın ağzını açmasını istediğinde hasta bunu kolaylıkla gerçekleştirir.

Detayli bilgi icin tıklayın

 

 

 

Dental Radyoloji ( Görüntüleme )

Çeşitli hastalıkların tanı ve tedavisinde, başta X ışınları olmak üzere çeşitli ışınım türlerinden yararlanılmasına dayalı tıp dalına radyoloji,x ışınlarının diş hekimliğinde uygulanmasına dental radyoloji  denir.

 Röntgenler Hangi Konularda Yardımcı Olur?

 • Radyografiler, gözle yapılan muayenede fark edilemeyen çürük alanlarının (örneğin dişler arasındaki çürüklerin) görülmesini sağlar.

• Mevcut olan dolguların altında gelişen çürük ve çatlak ya da diğer zararların fark edilmesine imkan verir.

 • Dişeti hastalığı nedeniyle oluşan kemik kaybı röntgen yardımı ile fark edilebilir. Enfeksiyon ya da sinirin ölmüş olması gibi kök kanalındaki sorunlar da röntgen yardımı ile görülebilir.

• İmplant hazırlığı ve yerleştirilmesinde, ortodontik tedavi ve bunların diş hekimliği çalışmalarında diş hekimi için yararlı ve gereklidir.

• Radyografiler ile kist, ağız kanserleri ve metabolik ve sistemik hastalıklarla birlikte oluşan değişikliklerin saptanması da mümkündür.

• Radyografilerin yardımı ile diş hekimleri, çocukların ağzındaki diş gelişimi ve büyümelerini de görebilir.

Detayli bilgi icin tıklayın

 

(0) 378 228 57 00


Ayrıca randevu formumuzu doldurarak da randevu taleplerinizi bize iletebilirsiniz:

randevu formunu doldurun